Zet de rechtbank de omstreden NZa plannen voorlopig on hold? Kom naar de zitting!

Op vrijdag 29 september buigt de rechtbank Utrecht zich over ons verzoek tot een voorlopige voorziening. Als we in het gelijk worden gesteld, zal de verplichte aanlevering van de omstreden HONOS-vragenlijsten worden uitgesteld tot er een definitieve uitspraak is in onze rechtszaak. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de zitting bij te wonen.

Onlangs dagvaardde Vertrouwen in de GGZ de Nederlandse Zorgautoriteit wegens haar plan om intieme vragenlijsten op te eisen uit de spreekkamer van psychologen en psychiaters. Daarbij heeft onze advocaat de rechtbank verzocht om een zogeheten voorlopige voorziening. Als dit verzoek wordt toegekend, zal de rechtbank de verplichte aanlevering van de vragenlijsten stopzetten totdat er een definitieve uitspraak is gedaan over de rechtmatigheid van dit plan.

Op 29 september om 13.30 uur vindt de zitting plaats waarin de rechtbank Utrecht zich hierover zal buigen. Winst zou betekenen dat cliënten en behandelaren de komende tijd gevrijwaard blijven van deze inbreuk op de vertrouwelijkheid van de spreekkamer.

De zitting is openbaar en Vertrouwen in de GGZ roept alle geïnteresseerden op om de zitting bij te wonen. Informatie over het bezoeken van de rechtbank vindt u via rechtspraak.nl.

Het adres van de rechtbank is Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.

aan het laden