Terugkijken: de publieke lancering van onze rechtszaak

Op 5 september 2023 lanceerde Vertrouwen in de GGZ de rechtszaak tegen de Nederlandse Zorgautoriteit op een publieke bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger.

Tijdens de bijeenkomst kwamen de cliënten en behandelaren die meedoen aan de rechtszaak tegen de NZa aan het woord over hun beweegredenen en ervaringen. Enkelen van hen droegen ook een persoonlijke bijdrage voor.

Tijmen Wisman, rechtsgeleerde en voorzitter van het Platform Burgerrechten dat deelneemt aan de rechtszaak tegen de NZa, legt namens Vertrouwen in de GGZ uit hoe de dagvaarding van de NZa in elkaar steekt en welke bezwaren daarin centraal staan.

Jim van Os, professor in de Psychiatrie, geeft een lezing over de wetenschappelijke kritiek op de plannen van de NZa om een algoritme te ontwikkelen met de data die uit de spreekkamers van ggz-behandelaren worden opgeëist.

De avond werd begeleid door Aafke Romeijn, muzikant, schrijfster en journalist in wiens werk het onderwerp mentale gezondheid regelmatig terugkomt.

Moderator van de bijeenkomst is Lotte Bouwman, journalist en als eiser betrokken bij de rechtszaak van Vertrouwen in de GGZ.

U kunt de opname terugkijken via Youtube of hieronder.

aan het laden