17 juli uitspraak over ontvankelijkheid Vertrouwen in de GGZ

De Rechtbank Midden-Nederland zal op 17 juli 2024 een uitspraak doen over de ontvankelijkheid van de verschillende partijen die verenigd onder Vertrouwen in de GGZ een rechtszaak voeren tegen de Nederlandse Zorgautoriteit. Dat maakte de rechtbank bekend na afloop van de zitting op 22 mei jl.

Gepubliceerd op 23 mei 2024

Tijdens de zitting die op 22 mei 2024 plaatsvond, behandelde de Rechtbank Midden-Nederland de ontvankelijkheid van Vertrouwen in de GGZ, de actiegroep die in 2023 de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de rechter daagde wegens het opeisen van gevoelige vragenlijsten over de problemen van GGZ-cliënten.

Volgens de NZa, ter zitting vertegenwoordigd door landsadvocaat Pels Rijcken, is geen van de partijen onder Vertrouwen in de GGZ gerechtigd om de procedure tegen de NZa te voeren en zou de rechtszaak moeten worden stopgezet nog voordat onze bezwaren inhoudelijk worden behandeld. Onze advocaat Anton Ekker heeft ter zitting aangevoerd dat alle partijen onder Vertrouwen in de GGZ ontvankelijk zijn.

De rechtbank zal naar verwachting op 17 juli 2024 een uitspraak doen waarin wordt besloten over de ontvankelijkheid van de cliënten, behandelaren en organisaties onder Vertrouwen in de GGZ.

Gepubliceerd op 23 mei 2024